FAQ- Everything you need to know in English

Algemeen

Waar kan ik de DOEN-App downloaden ?

Je kunt de app downloaden in de Google Play store of Apple Store. Zoek op DOEN Horeca.

Hoe werkt het?

Door onze vernieuwde app, werk jij nóg makkelijker op jouw favoriete locaties.
Jij kunt de werkgever beoordelen, en hij jou. Zijn jullie blij met elkaar? Dan is het een match! Jij behoort vanaf nu tot de Fanbase van deze werkgever. What’s in it for you? Jij krijgt minimaal €1,00 per uur extra betaald!

Hoe kom ik in een Fanbase van mijn favoriete opdrachtgever?

Je komt in een Fanbase bij je favoriete opdrachtgevers als er een ‘Match’ is. Een match ontstaat als jij een opdrachtgever hebt geliked. Deze opdrachtgever krijgt hiervan een melding. Als hij jouw profiel interessant vindt en ook jou liked, ontstaat er een Match. Nu zit jij in de Fanbase!

In totaal kun je op 4 manieren in een Fanbase komen: 

1)  Je kunt zelf aanmelden bij een opdrachtgever en deze accepteert dat.

2) Je hebt in het verleden al bij een opdrachtgever gewerkt en daar is toen een match ontstaan (dan start je al in de fanbase), 

3) Je wordt door DOEN voorgesteld bij een opdrachtgever en dat wordt geaccepteerd, 

4) Je hebt gewerkt bij een opdrachtgever en jullie hebben elkaar beide een positieve beoordeling gegeven.

Werk bij jouw favoriete opdrachtgever

Hoe werk ik op mijn favoriete plekken?

Je kunt een werkgever als “favoriet” markeren wanneer je jezelf uitschrijft voor een dienst. Je krijgt dan een notificatie als deze werkgever een nieuwe dienst aanmaakt, zodat jij er als de kippen bij bent!  Als je in de app op “agenda”
klikt, zie je een overzicht van de werkverzoeken van jouw favoriete plekken.

Klik op “ontdek” om meer favoriete plekken te ontdekken!

Wat is het verschil tussen een Fanbase en een poule?

Als je een match hebt met een werkgever, kom je in zijn Fanbase terecht. Deze Fanbase is opgesplitst in poules, zoals bijvoorbeeld “Zaterdagavond-toppers” of “Razendsnelle Runners”. Zo kom je in een poule terecht precies aansluit bij wat jij wil!

Wat moet ik doen voor de aanvang van een dienst?

Ga in de app naar “werkgevers”. Klik de werkgever aan waar je gaat werken, dan zie je hier meer informatie, zoals bijvoorbeeld de exacte locatie en kledingvoorschriften. Lees dit goed door, zodat je in de juiste kleding op de werkvloer verschijnt. Extra goed voor de dag komen? Neem dan ook een kijkje naar de menukaart!

Voor de rest geldende de gebruikelijke fatsoensnormen: kom op tijd, ben verzorgd en zet je beste beentje voor!

Hoe werkt het beoordelingssysteem?

Na de dienst vul je een beoordeling in over de opdrachtgever en de dienst. De opdrachtgever vult over jou ook een beoordeling in. Zijn jullie positief over elkaar? Dan heb je een match! Jij komt in de Fanbase (en/of pouls) terecht: je verdient nu -minimaal- €1,00 per uur extra en bent als eerste op de hoogte van nieuwe diensten bij deze werkgever. 

Fanbase en Diensten

Hoe kan ik beschikbare diensten inzien?

Om nieuwe diensten te ontdekken ga je linksonder in de app naar “ontdek”. Hier zie je alle beschikbare diensten.  Door op “filter” te klikken, kun je de resultaten filteren op de regio waar jij woont, of het soort dienst dat je wil werken.

Hoe schrijf ik me in voor een poule?

Klik onderaan in de app op “Werkgevers”. Hier kun je alle aangesloten werkgevers bekijken. Klik op een werkgever om de details en poules te bekijken. Lijkt het je wat? Schrijf je dan in bij deze poule, dan ontvangt de werkgever een melding dat het jou leuk lijkt om bij hem te werken.

Hoe zet ik mijn notificaties aan?

Wil jij op de hoogte blijven wanneer een opdrachtgever een dienst wijzigt, toevoegt of canceled? Ga dan rechts onderin de app naar “meer” en scroll dan omlaag naar “notificaties”. Hier stel je precies wat voor notificaties je wil ontvangen en van welke opdrachtgever of poule. 

Hoe werk ik op mijn favoriete plekken?

Je kunt een werkgever als “favoriet” markeren wanneer je jezelf uitschrijft voor een dienst. Je krijgt dan een notificatie als deze werkgever een nieuwe dienst aanmaakt, zodat jij er als de kippen bij bent!  Als je in de app op “agenda” klikt, zie je een overzicht van de werkverzoeken van jouw favoriete plekken.

Ik wil een Fanbase of Poule verlaten, hoe werkt dat?

Heb je het ergens niet meer naar je zin? Dat is jammer! Je kunt natuurlijk wanneer je wil de Fanbase en poules verlaten. Ga naar in de app naar “Poules”, selecteer de poule die je wil verlaten en klik op “poule verlaten”.  

Meer Salaris

Hoe behaal ik meer salaris?

Je kunt op twee manieren meer verdienen! Als eerste door bij een opdrachtgever in de Fanbase terecht te komen: dan verdien je automatisch al €1,- per uur meer.

Daarnaast kun je bij jouw profiel “mijn Trofeeën” zien. Dit zijn badges, die je kunt verdienen door bijvoorbeeld vaker als barmedewerker te werken. Hoe meer trofeeën, hoe hoger jouw salaris!

Wat zijn trofeeën?

Elke trofee die je verdient zorgt voor meer salaris! Heb jij na afloop van de dienst een goede beoordeling gehaald? Dan verdien je een punt. Hoe meer punten je binnen harkt, hoe meer trofeeën. En hoe meer trofeeën, hoe hoger jouw salaris wordt!

Hoe krijg ik een goede beoordeling?

Heel simpel gezegd: door goed te werken en jezelf aan de afspraken te houden. Ben je netjes op tijd en in de juiste werkkleding? Voer jij jouw taken netjes uit en zorg jij samen met het team voor vrolijke gasten? Dan kun jij op een goede beoordeling rekenen!

Hoe kan ik een hoger level halen in Trofeeën?

Heb jij na afloop van de dienst een goede beoordeling gehaald? Dan verdien je een punt. Hoe meer punten je binnen harkt, hoe meer trofeeën. En hoe meer trofeeën, hoe hoger jouw salaris wordt!

 

Administratie

Waar kan ik mijn persoonlijke gegevens aanpassen?

Wanneer je jouw persoonlijke gegevens of profielfoto aan wil passen, klik je rechtsboven in de app op jouw profielfoto. Hier staat een overzicht van jouw behaalde trofeeën, het aantal diensten wat je hebt gewerkt en jouw overige gegevens.

Waar staan mijn salarisstroken?

Een goed overzicht over jouw financiën is belangrijk! Klik rechtsonder in de app op “meer” en vervolgens op “loonstroken” om jouw salarisspecificaties in te zien. Hier staan ook jouw jaaropgaven tussen.

Hoe registreer ik mijn uren?

Je kunt je tot drie uur na jouw dienst uitschrijven in de app. Klik bij agenda op “klaar met jouw shift”. Hier vul je jouw gewerkte uren en pauzes in. Daarna kun jij de dienst beoordelen en, als je wil deze opdrachtgever toevoegen aan jouw favorieten, toevoegen als favoriet. Klik op “volgende” en geef jouw telefoon aan de leidinggevende. Die vult dan op zijn beurt een beoordeling over jou in!

Hoe nodig ik mijn vrienden uit om mee te werken op een dienst?

Werken wordt nóg leuker als je met jouw favoriete collega’s werkt, toch? Nodig ze uit via jouw agenda. Selecteer de dienst waarvoor je jouw buddy uit wil nodigen. Bovenaan zie je een knop met “Deel deze dienst met een DOENer”.