Veelgestelde vragen

Veelgestelde Vragen DOEN'ers

Algemeen

Je kunt de app downloaden in de Google Play store of Apple Store. Zoek op DOEN Horeca.

Door onze vernieuwde app, werk jij nóg makkelijker op jouw favoriete locaties.
Jij kunt de werkgever beoordelen, en hij jou. Zijn jullie blij met elkaar? Dan is het een match! Jij behoort vanaf nu tot de Fanbase van deze werkgever. What’s in it for you? Jij krijgt minimaal €1,00 per uur extra betaald!

Je komt in een Fanbase bij je favoriete opdrachtgevers als er een ‘Match’ is. Een match ontstaat als jij een opdrachtgever hebt geliked. Deze opdrachtgever krijgt hiervan een melding. Als hij jouw profiel interessant vindt en ook jou liked, ontstaat er een Match. Nu zit jij in de Fanbase!

In totaal kun je op 4 manieren in een Fanbase komen: 

1)  Je kunt zelf aanmelden bij een opdrachtgever en deze accepteert dat.

2) Je hebt in het verleden al bij een opdrachtgever gewerkt en daar is toen een match ontstaan (dan start je al in de fanbase), 

3) Je wordt door DOEN voorgesteld bij een opdrachtgever en dat wordt geaccepteerd, 

4) Je hebt gewerkt bij een opdrachtgever en jullie hebben elkaar beide een positieve beoordeling gegeven.

Werk bij jouw favoriete opdrachtgever

Je kunt een werkgever als “favoriet” markeren wanneer je jezelf uitschrijft voor een dienst. Je krijgt dan een notificatie als deze werkgever een nieuwe dienst aanmaakt, zodat jij er als de kippen bij bent!  Als je in de app op “agenda”
klikt, zie je een overzicht van de werkverzoeken van jouw favoriete plekken.

Klik op “ontdek” om meer favoriete plekken te ontdekken!

Als je een match hebt met een werkgever, kom je in zijn Fanbase terecht. Deze Fanbase is opgesplitst in poules, zoals bijvoorbeeld “Zaterdagavond-toppers” of “Razendsnelle Runners”. Zo kom je in een poule terecht precies aansluit bij wat jij wil!

 

Ga in de app naar “werkgevers”. Klik de werkgever aan waar je gaat werken, dan zie je hier meer informatie, zoals bijvoorbeeld de exacte locatie en kledingvoorschriften. Lees dit goed door, zodat je in de juiste kleding op de werkvloer verschijnt. Extra goed voor de dag komen? Neem dan ook een kijkje naar de menukaart!

Voor de rest geldende de gebruikelijke fatsoensnormen: kom op tijd, ben verzorgd en zet je beste beentje voor!

Na de dienst vul je een beoordeling in over de opdrachtgever en de dienst. De opdrachtgever vult over jou ook een beoordeling in. Zijn jullie positief over elkaar? Dan heb je een match! Jij komt in de Fanbase (en/of pouls) terecht: je verdient nu -minimaal- €1,00 per uur extra en bent als eerste op de hoogte van nieuwe diensten bij deze werkgever. 

Fanbase en Diensten

Om nieuwe diensten te ontdekken ga je linksonder in de app naar “ontdek”. Hier zie je alle beschikbare diensten.  Door op “filter” te klikken, kun je de resultaten filteren op de regio waar jij woont, of het soort dienst dat je wil werken.

Klik onderaan in de app op “Werkgevers”. Hier kun je alle aangesloten werkgevers bekijken. Klik op een werkgever om de details en poules te bekijken. Lijkt het je wat? Schrijf je dan in bij deze poule, dan ontvangt de werkgever een melding dat het jou leuk lijkt om bij hem te werken.

 

Wil jij op de hoogte blijven wanneer een opdrachtgever een dienst wijzigt, toevoegt of canceled? Ga dan rechts onderin de app naar “meer” en scroll dan omlaag naar “notificaties”. Hier stel je precies wat voor notificaties je wil ontvangen en van welke opdrachtgever of poule. 

Je kunt een werkgever als “favoriet” markeren wanneer je jezelf uitschrijft voor een dienst. Je krijgt dan een notificatie als deze werkgever een nieuwe dienst aanmaakt, zodat jij er als de kippen bij bent!  Als je in de app op “agenda” klikt, zie je een overzicht van de werkverzoeken van jouw favoriete plekken.

Heb je het ergens niet meer naar je zin? Dat is jammer! Je kunt natuurlijk wanneer je wil de Fanbase en poules verlaten. Ga naar in de app naar “Poules”, selecteer de poule die je wil verlaten en klik op “poule verlaten”.  

Meer Salaris

Je kunt op twee manieren meer verdienen! Als eerste door bij een opdrachtgever in de Fanbase terecht te komen: dan verdien je automatisch al €1,- per uur meer.

Daarnaast kun je bij jouw profiel “mijn Trofeeën” zien. Dit zijn badges, die je kunt verdienen door bijvoorbeeld vaker als barmedewerker te werken. Hoe meer trofeeën, hoe hoger jouw salaris!

 

Elke trofee die je verdient zorgt voor meer salaris! Heb jij na afloop van de dienst een goede beoordeling gehaald? Dan verdien je een punt. Hoe meer punten je binnen harkt, hoe meer trofeeën. En hoe meer trofeeën, hoe hoger jouw salaris wordt!

 

Heel simpel gezegd: door goed te werken en jezelf aan de afspraken te houden. Ben je netjes op tijd en in de juiste werkkleding? Voer jij jouw taken netjes uit en zorg jij samen met het team voor vrolijke gasten? Dan kun jij op een goede beoordeling rekenen!

 

Heb jij na afloop van de dienst een goede beoordeling gehaald? Dan verdien je een punt. Hoe meer punten je binnen harkt, hoe meer trofeeën. En hoe meer trofeeën, hoe hoger jouw salaris wordt!

Administratie

Wanneer je jouw persoonlijke gegevens of profielfoto aan wil passen, klik je rechtsboven in de app op jouw profielfoto. Hier staat een overzicht van jouw behaalde trofeeën, het aantal diensten wat je hebt gewerkt en jouw overige gegevens.

 

Een goed overzicht over jouw financiën is belangrijk! Klik rechtsonder in de app op “meer” en vervolgens op “loonstroken” om jouw salarisspecificaties in te zien. Hier staan ook jouw jaaropgaven tussen.

 
 

Je kunt je tot drie uur na jouw dienst uitschrijven in de app. Klik bij agenda op “klaar met jouw shift”. Hier vul je jouw gewerkte uren en pauzes in. Daarna kun jij de dienst beoordelen en, als je wil deze opdrachtgever toevoegen aan jouw favorieten, toevoegen als favoriet. Klik op “volgende” en geef jouw telefoon aan de leidinggevende. Die vult dan op zijn beurt een beoordeling over jou in!

 
 

Werken wordt nóg leuker als je met jouw favoriete collega’s werkt, toch? Nodig ze uit via jouw agenda. Selecteer de dienst waarvoor je jouw buddy uit wil nodigen. Bovenaan zie je een knop met “Deel deze dienst met een DOENer”. 

Direct inschrijven?

Direct solliciteren

Werken bij Doen?

Veelgestelde Vragen Ondernemers

Algemeen

U kunt het DOEN Dashboard zowel op uw mobiele telefoon of tablet gebruiken, als op uw laptop of desktop. Wilt u het DOEN Dashboard gebruiken op uw laptop of desktop? Klik dan hier!

 

Overal gebruik maken van het DOEN Dashboard? Dat kan! Download de app in de Playstore of Appstore. Zoek op “DOEN Horeca”. 

 
 

Met de DOEN-app bouwt u een loyale Fanbase op! Dit zijn gemotiveerde DOENers die echt bij uw horecagelegenheid passen. U maakt eenvoudig diensten aan en u nodigt medewerkers uit. In het profiel van de DOENer ziet u de beoordelingen en ervaring. Zo heeft u altijd de juiste mensen op de vloer staan!

 

Fanbase

Gemotiveerd en enthousiast personeel? Dat willen we allemaal wel! Beter nog: bij ons krijgt u ze ook! Door ons zorgvuldige selectieproces brengen wij de behoefte, intrinsieke motivatie en ambities van de DOENer in kaart. Is dit een match met uw horecagelegenheid? Dan stellen wij deze voor in uw Fanbase. U bent natuurlijk zelf in de gelegenheid om iemand te accepteren of weigeren.

De DOENer krijgt van ons €1,00 per uur extra salaris; eerlijk is eerlijk: ook dát motiveert. Zo werken onze DOENers op een plek die ze leuk vinden én heeft u personeel dat het naar zijn zin heeft. Win-win!

 

Uw Fanbase is samengesteld uit gemotiveerde, enthousiaste DOENers die echt in úw gelegenheid willen werken. U kunt de Fanbase zelf opsplitsen in diverse poules, zoals bijvoorbeeld “Keukenhelden” of “Zaterdagavond-toppers”. Zo kunt u gericht personeel uitvragen én per poule bepalen welke beloning u er tegenover zet.

 
 

Binnen uw FanBase van loyale en gemotiveerde DOENers, kunt u subpoules aanmaken. Klik op  “menu” en vervolgens op “DOENers”. U ziet een overzicht van uw bestaande poules. Klik op “ nieuwe poule” om een nieuwe poule aan te maken, bijvoorbeeld “Razendsnelle Runners”  of “ Zaterdagavond-toppers”. U kunt vervolgens DOENers uitnodigen in uw poule, bepalen welke beloning er tegenover deze diensten staat en in een oogopslag zien hoeveel procent van de aanvragen gevuld is. 

Binnen uw FanBase van loyale en gemotiveerde DOENers, kunt u subpoules aanmaken. Klik op  “menu” en vervolgens op “DOENers”. U ziet een overzicht van uw bestaande poules. Klik op “ nieuwe poule” om een nieuwe poule aan te maken, bijvoorbeeld “Razendsnelle Runners”  of “ Zaterdagavond-toppers”. U kunt vervolgens DOENers uitnodigen in uw poule, bepalen welke beloning er tegenover deze diensten staat en in een oogopslag zien hoeveel procent van de aanvragen gevuld is. 

 

Klik op “menu” en vervolgens op “DOENers”. Hier ziet u een overzicht met van al uw poules. Klik op een poule om te zien kijken wie er allemaal in uw poule zit. Naast dit overzicht ziet u een tabblad met “Sollicitanten”. Hier kunt u nieuwe DOENers accepteren of weigeren. 

 
 

Klik op “menu” en vervolgens op “planning”. Hier ziet u een overzicht van alle diensten die u heeft aangemaakt. Als u op een dienst klikt, ziet u een overzicht van alle details. Hiernaast staat een tabblad met “updates dienst” en ziet u een overzicht welke DOENers er bij u komen werken én wie zich allemaal heeft aangemeld. U kunt de DOENers hier accepteren of, indien ze niet het juiste profiel of ervaring hebben, weigeren.

 
 
 

Heeft een DOENer niet naar behoren gewerkt? Dat is bijna onmogelijk! Mocht dit onverhoopt toch voorkomen, bent u natuurlijk altijd in de gelegenheid om iemand uit uw poule te verwijderen. Ga naar “menu” en vervolgens naar “DOENers” om een overzicht te zien van al uw poules. Klik op de poule waaruit de de DOENer wilt verwijderen en klik naast de naam van de DOENer op het prullenbakje.

 
 
 

Planning en Rooster

Ga naar “menu en vervolgens naar “planning”. Klik op “Nieuw evenement aanmaken”. Hier kunt u de details van uw dienst invullen, zoals de tijd, kledingvoorschriften en exacte locatie.

 

Ga naar “menu en vervolgens naar “planning”. Klik op de dienst die u wil verwijderen. Bovenaan ziet u een prullenbakje staan, klik hierop om de dienst te cancelen. 

 
 

Een DOENer meldt zich aan op uw dienst, waarvan u een notificatie krijgt, waarna u hem kunt accepteren.

 

Ga naar “menu en vervolgens naar “planning”. Klik op de dienst waarvoor u DOENers uit wil nodigen en vervolgens op “DOENers” uitnodigen.

 

Gaat het goed met de zaken? En kunt u uitbreiden? Dat is mooi! Klik op “menu” en vervolgens op “account en bedrijfsinstellingen”. Klik op het plusje naast “mijn locaties” en voeg de details van uw onderneming toe.

Administratie

Klik op “menu” en vervolgens op “urenbriefjes”. Hier staat een overzicht van uw digitale urenbriefjes. Klik op “downloaden” om specificaties in te zien. 

 
 

Dat is vervelend. Mocht er iets niet kloppen, neem dan contact op met onze administratie via 06 28 61 21 74.

 
 

Als u uw gegevens wilt wijzigen, klik dan op “menu” en vervolgens op “ account en-bedrijfsinstellingen”. Hier kunt u adreswijzigingen doorvoeren, of bijvoorbeeld wijzigingen in kledingvoorschriften. bedrijfsinstellingen – klik op het vlak dat u aan wil passen.

 
 

Gaat het goed met de zaken? En gaat u uitbreiden met een nieuwe locatie? Dat is mooi! Klik op “menu” en vervolgens op “account en bedrijfsinstellingen”. Klik op het plusje naast “mijn locaties” en voeg de details van uw onderneming toe.

Direct inschrijven?

Direct solliciteren

Werken bij Doen?